افكار برنامج منال عالم
العالم بس انا ليا شوية افكار احتفظ بيها من زمان ويارب تعجبكم..
لازالة رائحة البصل والثوم او السمك اغسلي يديك باي نوع من الصابون وما ان تظهر رغوة الصابون
صبي على يديك ملعقة صغيرة من السكر وافركيهما جيدا ثم اغسليهما بالماء وستجدين ان الرائحة
قد اختفت تماما كما ستجدين يديكي قد اصبحت ناعمتين وعملتي لهما تقشير
بعد غسل الخضروات الورقيه كالجرجير والبقدونس وغيره يتم تصفيته ثم توضع فى حاجه قطنيه تكونى مستغنيه عنها ذى قميص او فانله قطن وتغطيها بيها هاتلاقى القطعه دى بتمتص الميه منها وتحافظ على نضارتها
1-لاعطاء الرز رائحه زكيه نضع فى ماء النقع نقطتين خل
2_لتنضيف الميكرويفنضع كوب ماء به ملعقه
بيكربوناتالصوديوم لمده وتشغيله دقيتين
- لحفظ الدقيق دون تلف نضع حبتين قرنفل على الوجه لأن به رائحه نفاذة تبعد السوس
2- عند تقطيع الفلفل الحار ندهن اليدين بالزيت حتى لا تظل حرارة الفلفل باليدين
3- يفضل بقاء البيض داخل الكرتونة المخصصة له عند الشراء ووضعه فى الثلاجة يبقى لمدة أطول دون تلف أما وضعه فى باب الثلاجة كالعادة بالمكان المخصص له لا يدوم عمره طويلا
4-تحفظين الحبهان المطحون في علبة زجاجية لأنه يؤثر على البلاستيك ويذوبه وأنا أعتقد كل البهارات لا يجب حفظها فى بلاستيك
هقولكم على حاجة علشان تنشفى الملوخية فى دقيقتين بس بعد ماتغسليها حطيها فى كيس قماش واربطيه وحطيها فى المجفف بتاع الغسالة ودوريه هتنشف خالص كمان لما بتعملى الشيبسى فى البيت بعد تقطيع البطاطس شرايح ونقعها فى الماء والملح وملح الليمون برده تنشفيها بنفس الطريقة مش هيكون فيها نقطة ميه ومش هتطرطش الزيت
من افكار منال العالم لو ماعندكيش قوالب الكب كيك تقدرى تستخدمى علب القشطة المعدنية تغسليها كويس وتنشفيها وتحطى فيها الاكواب الورقية وتحطيها فى صينية وتعملى الكب كيك فيها
1-ضعي قليل من الزيت على أصابعك قبل فرم أو تقطيع الفلفل الحار أو الشطة فذلك يحمي الجلد و يخفف من احمراره أو الشعور بالحرق..
2-قطعي شرائح التوست بقطاعات متنوعة الأشكال ادهني القطع بالزبدة رشي قليلا من الزعتر ثم اخبزيها لمدة 3 دقائق بالفرن قدميها مع الشوربة أو السلطة..
-لطحن المكسرات في محضرة الطعام دون أن تصبح دهنية ولينة أضيفي مع المكسرات قليل من مقدار السكر أو الدقيق المذكور في الوصفة فذلك يساعد على امتصاص الدهون
6-اذا كان عندك سمبوسك مثلجه ومحشيه بلفريز طلعيها واتركيها بس دقيقه برى ثم اقليها بزيت غزيز وحار